.

2014. július 6., vasárnap

Sárgabarack parfé



Még egy nyári finomságot hoztam. Nagyon finom, könnyen szeletelhető. Hagyjatok benne gyümölcsdarabokat, kellemes amikor olvad a szájban. Más gyümölccsel is ezzel az eljárással készíthető parfé.

Hozzávalók: 20 dkg sárgabarack, 2 dl tejszín, 3 evőkanál porcukor, 1 evőkanál citromlé

Elkészítése: A barackot megmossuk, magját kivesszük. A felét botmixerrel pürésítjük, másik felét kockára vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. A barackpürét elkavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcskockát, citromlét és az egészet a tejszínhabbal elvegyítjük. Őzgerincformába fóliát terítünk, beleöntjük a habot és megfagyasztjuk. Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

1 megjegyzés:

  1. Ebben a hőségben nagyon jól jönne belőle pár hűsítő szeletke :)

    VálaszTörlés