Még egy nyári finomságot hoztam. Nagyon finom, könnyen szeletelhető. Hagyjatok benne gyümölcsdarabokat, kellemes amikor olvad a szájban. Más gyümölccsel is ezzel az eljárással készíthető parfé.
Hozzávalók: 20 dkg sárgabarack, 2 dl tejszín, 3 evőkanál
porcukor, 1 evőkanál citromlé
Elkészítése: A barackot megmossuk, magját kivesszük.
A felét botmixerrel pürésítjük, másik felét kockára vágjuk. A tejszínt kemény
habbá verjük. A barackpürét elkavarjuk a cukorral, hozzáadjuk a gyümölcskockát, citromlét és az egészet a tejszínhabbal elvegyítjük. Őzgerincformába fóliát terítünk,
beleöntjük a habot és megfagyasztjuk. Tálalás előtt 15 perccel vegyük ki a
fagyasztóból. Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Ebben a hőségben nagyon jól jönne belőle pár hűsítő szeletke :)
VálaszTörlés