.

2014. július 8., kedd

Paradicsomos, zöldborsós aprópecsenye

 A húsos ételt kedvelőknek, könnyű, nyári étel, gyorsan elkészíthető. 

Hozzávalók: 50 dkg disznócomb, 20 dkg zöldborsó, 4 paradicsom,1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, bazsalikom, fűszerpaprika, só, bors, olaj

Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk. A paradicsomot forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A forró olajon fehéredésig sütjük a húst, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk. Kevés vizet öntünk rá, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és födő alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott bazsalikomot, a paradicsomkockákat és rövid lére főzzük.  Párolt rizst kínálhatunk hozzá.

Megj: Akit nem zavar a paradicsom héja az ételben, ne húzza le. A hidegebb évszakokban friss paradicsom helyett kockára vágott konzervparadicsomot is használhatunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése