Hozzávalók: 50 dkg disznócomb, 20 dkg zöldborsó, 4
paradicsom,1 vöröshagyma, 2 cikk fokhagyma, bazsalikom, fűszerpaprika, só,
bors, olaj
Elkészítése: A húst csíkokra vágjuk. A paradicsomot
forró vízbe dobjuk, héját lehúzzuk, húsát felkockázzuk. A hagymát, fokhagymát
megtisztítjuk, felszeleteljük. A forró olajon fehéredésig sütjük a húst, meghintjük fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk. Kevés vizet öntünk rá, beletesszük a hagymát, a fokhagymát és födő
alatt félpuhára pároljuk. Hozzáadjuk a zöldborsót, az apróra vágott
bazsalikomot, a paradicsomkockákat és rövid lére főzzük. Párolt rizst kínálhatunk hozzá.
Megj: Akit nem zavar a paradicsom héja az ételben,
ne húzza le. A hidegebb évszakokban friss paradicsom helyett kockára vágott
konzervparadicsomot is használhatunk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése