.

2014. július 20., vasárnap

Boros, tejszínes rókagomba




A maradék rókagombából ezt a gyors ebédet készítettem. Jó lett volna többet beszereznem, fagyasztani is tudtam volna. Majd jövőbe ügyesebb leszek.

Hozzávalók: 40 dkg rókagomba, 1 vöröshagyma, 0,5 dl fehérbor, 2 dl tejszín, 1 teáskanál finomliszt, olaj, só, bors, petrezselyemzöld; 20 dkg szélesmetélt

Elkészítése: A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. Kevés olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsózzuk, beleöntjük a bort és puhára pároljuk. A lisztet a tejszínnel simára kavarjuk, besűrítjük vele a gombát. Apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. A tésztát sós vízben kifőzzük, a gombával tálaljuk.

2 megjegyzés: