A maradék rókagombából ezt a gyors ebédet készítettem. Jó lett volna többet beszereznem, fagyasztani is tudtam volna. Majd jövőbe ügyesebb leszek.
Hozzávalók: 40 dkg rókagomba, 1 vöröshagyma, 0,5 dl
fehérbor, 2 dl tejszín, 1 teáskanál finomliszt, olaj, só, bors,
petrezselyemzöld; 20 dkg szélesmetélt
Elkészítése: A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük.
Kevés olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsózzuk,
beleöntjük a bort és puhára pároljuk. A lisztet a tejszínnel simára kavarjuk,
besűrítjük vele a gombát. Apróra vágott petrezselyemzöldet adunk hozzá. A
tésztát sós vízben kifőzzük, a gombával tálaljuk.
Nagyon csábító és finomságos...
VálaszTörlésKöszi szépen
Törlés