.

2014. július 12., szombat

Húsos zsömle



Újabb tápláló ételt hoztam. Egy könnyed leves után akár főfogás is lehet, de hétvégi kirándulásra is nagyszerű.


Hozzávalók: 3 zsömle, 30 dkg csirkemell, 5 dkg vaj, 1 teáskanál mustár, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 3 evőkanál reszelt sajt, zöldpetrezselyem, fűszerpaprika, só, bors, olaj

Elkészítése: A zsömlék tetejét levágjuk, belsejüket kikaparjuk úgy, hogy 1 cm pereme maradjon. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsózzuk, kevés olajon hirtelen megsütjük, késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a zsömle belsejét, az apróra vágott petrezselyemzöldet és felaprítjuk. Belekavarjuk a vajat, a mustárt, a tejfölt, a reszelt sajtot, a fűszerpaprikát, sót, borsot és jól kikavarjuk. Végül az apróra vágott tojást is beleforgatjuk. A krémmel megtöltjük a zsömléket, tetejüket ráhelyezzük, majd csomagoljuk.

2 megjegyzés:

  1. Hajni, mesebeli ez a fotó! Jó kis tölteléket rejtettél a zsemlékbe:-)

    VálaszTörlés
  2. Egy újabb "muszáj kipróbálni" recept. Engem meggyőztél :)

    VálaszTörlés