Újabb tápláló ételt hoztam. Egy könnyed leves után akár főfogás is lehet, de hétvégi kirándulásra is nagyszerű.
Hozzávalók: 3 zsömle, 30 dkg csirkemell, 5 dkg vaj,
1 teáskanál mustár, 1 tojás, 1 evőkanál tejföl, 3 evőkanál reszelt sajt,
zöldpetrezselyem, fűszerpaprika, só, bors, olaj
Elkészítése: A zsömlék tetejét levágjuk, belsejüket
kikaparjuk úgy, hogy 1 cm pereme maradjon. A tojást keményre főzzük,
megtisztítjuk. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsózzuk, kevés olajon
hirtelen megsütjük, késes aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a zsömle belsejét, az
apróra vágott petrezselyemzöldet és felaprítjuk. Belekavarjuk a vajat, a
mustárt, a tejfölt, a reszelt sajtot, a fűszerpaprikát, sót, borsot és jól
kikavarjuk. Végül az apróra vágott tojást is beleforgatjuk. A krémmel
megtöltjük a zsömléket, tetejüket ráhelyezzük, majd csomagoljuk.
Hajni, mesebeli ez a fotó! Jó kis tölteléket rejtettél a zsemlékbe:-)
VálaszTörlésEgy újabb "muszáj kipróbálni" recept. Engem meggyőztél :)
VálaszTörlés