.

2014. július 15., kedd

Tárkonyos rókagomba galuskával




Tárkonnyal is nagyon finom tud lenni a rókagomba, nem kell sajnálni belőle.

Hozzávalók: 50 dkg rókagomba, 1 hagyma, 1 dl tejföl, 1 dl tej, 1 evőkanál liszt, tárkony, olaj, só, bors; a galuskához: 40 dkg finomliszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1,5 dl víz, só

Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, átmossuk, felszeleteljük.  A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsózzuk, födő alatt puhára pároljuk. A lisztet elkavarjuk a tejföllel, hozzáadjuk a tejet és besűrítjük a gombát. Apróra vágott tárkonyt adunk hozzá. A galuskához egy nagy fazékba vizet teszünk főni. A lisztet elkavarjuk a tojásokkal, az olajjal, kevés sóval. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy ne legyen folyós a massza. A forró sós vízbe kanállal kis galuskákat szaggatunk. Néhány perc forralás után leszűrjük, a gombával tálaljuk.

2 megjegyzés:

  1. Tárkonnyal még nem ettem, de nagyon finom lehet. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kipróbálom következőbe savanyítottal is, úgy még intenzívebb. Finom volt:)

      Törlés