Hozzávalók: 50 dkg rókagomba, 1 hagyma, 1 dl tejföl,
1 dl tej, 1 evőkanál liszt, tárkony, olaj, só, bors; a galuskához: 40 dkg
finomliszt, 2 tojás, 2 evőkanál olaj, 1,5 dl víz, só
Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, átmossuk,
felszeleteljük. A hagymát megtisztítjuk,
apróra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk,
borsózzuk, födő alatt puhára pároljuk. A lisztet elkavarjuk a tejföllel,
hozzáadjuk a tejet és besűrítjük a gombát. Apróra vágott tárkonyt adunk hozzá. A
galuskához egy nagy fazékba vizet teszünk főni. A lisztet elkavarjuk a
tojásokkal, az olajjal, kevés sóval. Annyi vizet teszünk hozzá, hogy ne legyen
folyós a massza. A forró sós vízbe kanállal kis galuskákat szaggatunk. Néhány
perc forralás után leszűrjük, a gombával tálaljuk.
Tárkonnyal még nem ettem, de nagyon finom lehet. :)
VálaszTörlésKipróbálom következőbe savanyítottal is, úgy még intenzívebb. Finom volt:)
Törlés