.

2014. július 25., péntek

Csirkemell saláta joghurtos túróöntettel

  A laktató salátákat nagyon szeretem, főleg ha még valamilyen öntetet is készítek hozzá. A meleg napokban egészséges, könnyű étel.


Hozzávalók a salátához: 1 fej zöldsaláta, 1 lilahagyma, 2 zöldhagyma, 1 sárgarépa, 2 piros húsú paprika, 2 zöld húsú paprika, 4 paradicsom; a húshoz: 40 dkg csirkemell filé, 3 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, só, bors; az öntethez: 15 dkg tehéntúró, 3 dl joghurt, 1 zöldhagyma, 1 gerezd fokhagyma, só; a crutonhoz: 3-4 szelet kenyér

Előkészítjük az öntet hozzávalóit. A túrót villával összetörjük, a hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk. A túrót a joghurttal kikavarjuk, hozzáadjuk a hagymákat és kevés sóval ízesítjük.
 A salátát darabokra tépkedjük, a hagymákat felkarikázzuk, a paprikát csíkokra vágjuk. A paradicsomot fölszeleteljük, a répát megtisztítjuk, lereszeljük, végül az egész zöldséget összeforgatjuk.
 A kenyeret megpirítjuk, majd kockára vágjuk.
 A csirkemellet fölszeleteljük, borsózzuk. Az olajat a mustárral elvegyítjük, a húsokat beleforgatjuk, majd grillsütőn megsütjük. Sózzuk.
 A salátát tálra rendezzük, kanalazunk rá az öntetből, a felcsíkozott csirkemelleket rátesszük és megszórjuk a kenyérkockákkal. Ízlés szerint még  sózzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése