2013. augusztus 12., hétfő

Tejbe laska

 A gyermekkor íze a témája a SAD 17-nek, házigazdája pedig ezúttal Zsófi.
A tejbe laska gyermekkorom egyik kedvenc étele volt, amit édesanyám legtöbbször vacsorára adott nekünk. Székelyföldön ez a becsületes neve ma is. 
   Ha házi tésztát készítünk, akkor bele kell főzni a tejbe. Mivel én most üzletit használtam, külön főztem meg. Elkészítése egyszerű.

  1 l tej
  2 csom.vaníliás cukor
  1 rúd fahéj
  3-4 ek cukor
  1 kk őrölt fahéj
   

   vékony metélt

A tejet odateszem főni a vaníliás cukrokkal és ízlés szerint néhány evőkanál cukorral. Közben a tésztát forrásban lévő vízben megfőzöm, leszűröm, leöblítem kevés vízzel és a cukros-fahéjas tejbe teszem. Végül belekavarom az őrölt fahéjat.
Melegen, hidegen fogyaszthatjuk.

17 megjegyzés:

  1. De jó:) És a kis edénykéd is:)

    VálaszTörlés
  2. Nekem is a nagymamám főzött ilyet, de nálunk csipetke került bele, én úgy szerettem, ha nagyon kemény a tészta:)

    VálaszTörlés
  3. Imádom! Nálunk tejleves volt a neve és gyakran kértem a nagymamámtól mákos gubával ebédre...:)

    VálaszTörlés
  4. Imádom, és a gyerekeim is nagyon szeretik. Érdekes, nálunk gyerekkoromban legtöbbször nem is tésztával, hanem kiflivel készült, a felforrt, ízesített tejet kiflikarikákra merte nagymamám. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez is jó ötlet Hankka, kifogom próbálni:-) köszi!

      Törlés
  5. Én még soha nem ettem tejbe laskát. :( Lemaradtam róla, de majd bepótolom! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon finom lehet, tényleg olyan "gyerekkor illata" van :)

    VálaszTörlés
  7. Még sohasem ettem, de anyukám sokszor mesélte hogy a nagymama milyen finom tejbe laskát főzött. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na végre valaki aki így ismeri!:-) anyukádnak igaza van, finom is:-)

      Törlés
  8. Nálunk fahéj nélkül készült, imádtam, tálalásnál beledobtunk egy kis kockányi vajat.

    VálaszTörlés