Lehet valamikor régen a Főispánné remekelte, de nagyon jól tette! Igazi régi íz, nagyi -féle sütemény.
Az eredeti recepttől annyiban tértem el, hogy kissé csökkentettem a tésztában lévő cukor mennyiségét, így is eléggé édes volt. Lekvár pedig egy üveggel kevésnek bizonyult, így kettőt tettem bele.
Ajánlani tudom, nagyon finom!
Ezt a süteményt előttem Mónika is elkészítette a Váncza-projektjében, nézzétek meg!
25 dkg vajat
3 tojás sárgáját
1 csom. sütőport
10 dkg cukrot
1 citrom reszelt héját és kicsavart levét
50 dkg lisztet és
1 csom. vaníliás cukrot összegyúrtam. A tészta 3/4 részét vastagra nyújtottam és egy 35x24-es magas falu tepsibe nyomkodtam.
2 kis üveg meggyízzel vastagon megkentem. A sütőt 180 fokra állítottam, közben elkészítettem a habot:
3 tojás fehérjét kemény habbá vertem
15 dkg porcukorral és rásimítottam a meggyízre.
A maradék tésztát ceruzavastagságúra sodortam és a habréteget berácsoztam. Forró sütőben sütöttem 30 percet, vigyázva, hogy a teteje ne sötétedjen meg. Tepsiben hagytam kihűlni, majd szeleteltem.
A fincsi meggylekvárral és a cukros habbal a tetején tényleg remek lehet, nagyon guszta! :)
VálaszTörlésKöszi Hankka!:-)
TörlésNagyon szép lett, be is raktam a recept mellé:))
VálaszTörlésKöszi Mónika! :-)
TörlésJaj, ezek a rácsos, lekváros, linzer sütik!!! Odavagyok... Dicséret a fotósnak!!! :)
VálaszTörlésIgen, igazi nagymama sütik:-) a fotós én voltam:-D köszi!
TörlésDe imádom az ilyen pikáns, habos sütiket. Fele királyságom odaadnám most egy szeletért. :)
VálaszTörlésNa mondd csak hová küldhetem?:-)
TörlésRemek sütemény, nagyon jól néz ki:) Habos gyümölcsös, mi mást kívánhat az ember vasárnapi desszertnek:)
VálaszTörlésKöszönöm:-)
TörlésSzépen kacsingat a meggy :)
VálaszTörlésVan benne bőven:-)
TörlésNagyon szép ismét:)
VálaszTörlésKöszi Kati:-)
TörlésÓjajjj nekem :) nagyon guszta!
VálaszTörlés:-) szívesen adnék!
TörlésNálam is ez van a sorba a Váncza-sütiknél. Látva nálad is már alig várom, hogy megkóstolhassuk! Nagyon guszta lett! :)
VálaszTörlésAjánlom, szeretni fogjátok:-)
Törlés