.

2013. augusztus 11., vasárnap

Vasárnap Vánczával- Főispánné remeke

Lehet valamikor régen a Főispánné remekelte, de nagyon jól tette! Igazi régi íz, nagyi -féle sütemény.
Az eredeti recepttől annyiban tértem el, hogy kissé csökkentettem a tésztában lévő cukor mennyiségét, így is eléggé édes volt. Lekvár pedig egy üveggel kevésnek bizonyult, így kettőt tettem bele.
Ajánlani tudom, nagyon finom!
Ezt a süteményt előttem Mónika is elkészítette a Váncza-projektjében, nézzétek meg!


25 dkg vajat
3 tojás sárgáját
1 csom. sütőport
10 dkg cukrot
1 citrom reszelt héját és kicsavart levét
50 dkg lisztet és
1 csom. vaníliás cukrot összegyúrtam. A tészta 3/4 részét vastagra nyújtottam és egy 35x24-es magas falu tepsibe nyomkodtam.

2 kis üveg meggyízzel vastagon megkentem. A sütőt 180 fokra állítottam, közben elkészítettem a habot:

3 tojás fehérjét kemény habbá vertem
15 dkg porcukorral és rásimítottam a meggyízre.
   A maradék tésztát ceruzavastagságúra sodortam és a habréteget berácsoztam. Forró sütőben sütöttem 30 percet, vigyázva, hogy a teteje ne sötétedjen meg. Tepsiben hagytam kihűlni, majd szeleteltem.

18 megjegyzés:

  1. A fincsi meggylekvárral és a cukros habbal a tetején tényleg remek lehet, nagyon guszta! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép lett, be is raktam a recept mellé:))

    VálaszTörlés
  3. Jaj, ezek a rácsos, lekváros, linzer sütik!!! Odavagyok... Dicséret a fotósnak!!! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, igazi nagymama sütik:-) a fotós én voltam:-D köszi!

      Törlés
  4. De imádom az ilyen pikáns, habos sütiket. Fele királyságom odaadnám most egy szeletért. :)

    VálaszTörlés
  5. Remek sütemény, nagyon jól néz ki:) Habos gyümölcsös, mi mást kívánhat az ember vasárnapi desszertnek:)

    VálaszTörlés
  6. Ójajjj nekem :) nagyon guszta!

    VálaszTörlés
  7. Nálam is ez van a sorba a Váncza-sütiknél. Látva nálad is már alig várom, hogy megkóstolhassuk! Nagyon guszta lett! :)

    VálaszTörlés