Meleg az van. Vendég is érkezik, mit is készíthetnék falnivalót? Salátát, de milyet?
Évekkel ezelőtt beszélgettem egy arab ismerőssel. Hiába volt férfiból, a fő témánk az ételek voltak. Mesélte, hogy Ő a paradicsomot, uborkát, citromot kockákra vágja, kevés mentalevelet vág bele, sót, borsot és gabonát. Na nem tudtam akkor milyet, azóta már tudom. Bulgurt forráz le, vagy főz meg ezt kavarja a salátába. Ezzel a receptet le is írtam.
Most ezt készítettem el, rántott csirkemellet fogyasztottunk mellé. Másfél órát állt a hűtőben. Kellemesen savanykás, üdítő, a menta is jól talált hozzá. Örültem, mert a gyerekek is jó étvággyal falatozták.
A következő bejegyzésnél azt is elárulom kik voltak a vendégeink :-) habár már sokan tudjátok.
Ez nagyon fincsi lehet! Velem Janka (csakmertszeretem) kedveltette meg a bulgurt. :)
VálaszTörlésFinom is, egészséges is:-)
TörlésEbben a melegben az embernek még enni sincs kedve, legfeljebb gyümölcsöt, de ez a saláta nagyon jól hangzik, szívesen megkóstolnám én is! :)
VálaszTörlésJól is esett a hűs saláta a melegben:-)
TörlésNagyon szép színek, tényleg igazi nyári íz és színkavalkád:) A párom kedvence a bulgur, rizs helyett is ezt kéri:)
VálaszTörlésCsak simán sóval főzve is ízletes a bulgur. Jó ízlése van a párodnak:-)
TörlésA bulgurt még mindig nem próbáltam ki, pedig készülök rá.
VálaszTörlésA Te salátádon nagyon jól mutat!
Finom dolog, mi nagyon megszerettük.
TörlésKöszönöm:-)
Isteni finom lehet! :)
VálaszTörlésAz volt:-)
TörlésSzínpompás kavalkád - csodálatos!
VálaszTörlésKöszönöm :-)
TörlésNagyon finom lehet! A bulgurt mi is szeretjük.Csodásan néz ki!
VálaszTörlésFinom a bulgurral, könnyed, de laktató saláta. Köszönöm!
Törlés