.

2013. augusztus 24., szombat

Húsleves másként

A húsleves valahogy hétvégi levesként szokott szerepelni. Munkásabb is mint a hétköznapi társai. 
Így elkészítve egy kissé hamarabb megvan és már kanalazhatjuk is. 

70 dkg csirkecomb
2 nagy szál sárgarépa
1/2 fej zeller
petrezselyemzöld
só, bors

A csirkecombokat megmostam, hideg vízzel, sóval odatettem főni. Az fövés közben keletkezett habot leszedtem a tetejéről. Amikor megpuhultak kiszedtem a húsokat, hűlni hagytam.
A zöldségeket megpucoltam, lereszeltem, a levesbe tettem, megfőztem. A húsokat kicsontoztam, feldaraboltam és a levesbe tettem.
Borsot szórtam bele, tetejére pedig apróra vágott zöldpetrezselymet.

6 megjegyzés:

  1. A hagyományos változata nálunk is tipikus hétvégi leves. :) Tetszik ez a gyorsabb változat is, kipróbálós lesz! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ízleni fog Hankka. Nekünk eléggé sűrű így, de mehet bele valamilyen tészta is, kinek hogy tetszik:-)

      Törlés
  2. Imádjuk a húslevest! :) Guszta lett nagyon! Tetszik ez a gyorsabb "verzió"

    VálaszTörlés
  3. Bárhogy jöhet a húsleves, örök kedvenc! :) Nagyon gusztán mutat a tányérba. :)

    VálaszTörlés