.

2014. június 19., csütörtök

Gombás, tojásos egytál

    A lányom kedvence ez a gombás rakottas. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető.


 Hozzávalók: 2 kifli, 30 dkg gomba, 2 vöröshagyma, 2 tojás, 2 dl tejföl, 10 dkg sajt, 3 dkg vaj, 4 evőkanál olaj, só, bors

      Elkészítés:    A hagymát és a gombát megtisztítjuk. A hagymát apróra vágjuk, a gombát felszeleteljük.  Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsózzuk, és addig pároljuk, amíg a leve elfő.  A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, megpucoljuk és lereszeljük.   A kiflit felkarikázzuk és kenyérpirítóban vagy serpenyőben megpirítjuk.
  Egy tűzálló tálat kivajazunk, belerakosgatjuk a kifli karikákat, ráöntjük a gombát és tetejére elosztjuk a reszelt tojást.
       A tejfölbe reszeljük a sajtot, elkavarjuk, majd a rakottas tetejére simítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

2 megjegyzés: