.

2014. június 10., kedd

Tejfölös tejberizs eperöntettel

  
Amíg tart az eperszezon érdemes kipróbálni, azután meg más gyümölccsel is.


Hozzávalók a tejberizshez: 20 dkg rizs, 2 dl víz, 5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 tasak vaníliacukor, csipet só, 2 dl tejföl, 1 evőkanál citromlé; az öntethez: 40 dkg eper, 2 evőkanál cukor

Elkészítése: A rizst megmossuk, felöntjük a vízzel. Lassú tűzön födő alatt addig főzzük, amíg a vizet felszívja. Ekkor hozzáadjuk a tejet, a sót, a cukrokat és 20 perc alatt megfőzzük. A tejfölt a citromlével elkavarjuk, és a rizsbe vegyítjük. Lefödjük. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, feldaraboljuk, és a cukorral összefőzzük. Tálalás előtt a langyosra hűlt rizst és epret lerétegezzük.
 

3 megjegyzés: