.

2014. június 2., hétfő

Zsályás csirkecomb sült újkrumplival



 
Frissen illatozik a zsálya a kertben, a piac tele van újkrumplival. Csirkecombbal összehozva finom ebéd kerekedett belőle.

Hozzávalók: 8 alsó csirkecomb, 10 dkg vaj, 1 evőkanál aprított zsálya, só, bors, 1,2 kg újkrumpli

Elkészítése: A combokat megtisztítjuk, megmossuk, és papírtörlővel szárazra töröljük. A puha vajat elkavarjuk a zsályával. A combokat sózzuk, borsózzuk, bedörzsöljük a vajjal, keveset a bőr alá is teszünk, majd födő alatt addig pároljuk, amíg a krumplit előkészítjük. A krumpli héját megsúroljuk, megmossuk. Sós vízben 5 percet előfőzzük, majd leszűrjük. A sütőt 190 fokra melegítjük. Tepsibe öntjük a krumplit, mellétesszük a combokat, ráöntjük a kiolvadt vajat is és pirosra sütjük. Zsályavirággal díszíthetjük.

2 megjegyzés:

  1. Imádom ezeket a kis kerek krumplikat, megyek én is a piacra, hogy ehessek. :) A csirkék is igen guszták, igazi júniusi ebéd.

    VálaszTörlés