.

2017. február 16., csütörtök

Banánnal töltött fánk


 A sütőporral készült tésztának tömöttebb állaga van, mint a keltnek, de megéri ezt is kipróbálni. Frissen az igazi, ezért annyit ajánlatos sütni, ami el is fogy. Laktató leves után tökéletes desszert.


 Hozzávalók (12 darabhoz): 25 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál vaj, 1 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; továbbá: 2 banán, fahéjas porcukor, olaj.


 Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval, a citromhéjjal elvegyítjük, hozzáadjuk a puha vajat, a tojást, a tejet, a cukrokat és összegyúrjuk. A banánt ujjnyi széles karikákra vágjuk. A masszából tojás nagyságú darabokat szaggatunk, tenyerünkben kilapítjuk, mindegyik közepébe egy-egy banánkarikát helyezünk és gombóccá formázzuk. Bő forró olajban pirosra sütjük, majd papírra szedjük. Fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése