.

2017. február 8., szerda

Kókuszkrémes szelet


 Minden jó, ha a vége jó, szoktam mondani. Ez a süti nem ilyennek volt tervezve, de a végeredmény nagyon jó lett, ízlett, dícsérték, én meg hallgattam :) 


 Hozzávalók a tésztához: 30 dkg finomliszt, 10 dkg porcukor, 10 dkg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál kakaópor, ½ tasak sütőpor, néhány evőkanál tej, csipetnyi só; a krémhez: 25 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 1 l tej, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 evőkanál liszt; a tetejére: 5 dkg étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.


Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, annyi tejet adva hozzá, hogy sima tésztát kapjunk. 36x28 cm-es tepsi hátán két lapot sütünk. 9 dl tejet főni teszünk. A cukrot a liszttel, a pudingporokkal elvegyítjük, a maradék hideg tejjel csomómentesre kavarjuk, majd a forró tejbe öntjük és sűrűre főzzük. A kókuszreszelékből két evőkanállal félreteszünk, a többit a krémbe vegyítjük, és amíg hűl, néha belekavarunk. Mikor éppencsak langyos, beledolgozzuk a puha, kikavart vajat is. A krém felét az egyik tésztalapra simítjuk, ráhelyezzük a másik lapot, majd bevonjuk a megmaradt krémmel. A félretett kókuszt rászórjuk. A csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, az olajjal elkavarjuk, és a tésztára csorgatjuk. Néhány óra múlva szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése