Minden jó, ha a vége jó, szoktam mondani. Ez a süti nem ilyennek volt tervezve, de a végeredmény nagyon jó lett, ízlett, dícsérték, én meg hallgattam :)
Hozzávalók a tésztához: 30 dkg finomliszt, 10 dkg
porcukor, 10 dkg vaj, 1 tojás, 2 evőkanál kakaópor, ½ tasak sütőpor, néhány
evőkanál tej, csipetnyi só; a krémhez: 25 dkg kókuszreszelék, 15 dkg cukor, 10 dkg
vaj, 1 l tej, 2 tasak vaníliaízű pudingpor, 1 evőkanál liszt; a tetejére: 5 dkg
étcsokoládé, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,
annyi tejet adva hozzá, hogy sima tésztát kapjunk. 36x28 cm-es tepsi hátán két
lapot sütünk. 9 dl tejet főni teszünk. A cukrot a liszttel, a pudingporokkal
elvegyítjük, a maradék hideg tejjel csomómentesre kavarjuk, majd a forró tejbe
öntjük és sűrűre főzzük. A kókuszreszelékből két evőkanállal félreteszünk, a
többit a krémbe vegyítjük, és amíg hűl, néha belekavarunk. Mikor éppencsak langyos, beledolgozzuk a puha, kikavart vajat is. A krém
felét az egyik tésztalapra simítjuk, ráhelyezzük a másik lapot, majd bevonjuk a
megmaradt krémmel. A félretett kókuszt rászórjuk. A csokoládét gőz fölött
megolvasztjuk, az olajjal elkavarjuk, és a tésztára csorgatjuk. Néhány óra
múlva szeletelhető.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése