Aki a halat szereti, annak ez is biztos ízlene, nekünk nyerő. Nem készítettem majonézes mártást mellé, zöldségekkel fogyasztottuk.
Hozzávalók (4-5személyre): 5 tojás, 1 olajos
szardínia konzerv (11dkg), 1 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál
citromlé, só, Cayenne bors; a díszítéshez: zöld olajbogyó, koktélparadicsom,
petrezselyemzöld.
Elkészítése: A tojásokat keményre főzzük. Megtisztítjuk, kettévágjuk, a sárgáját kivesszük. Hozzáadjuk az olajtól
lecsöpögtetett szardíniát, a tejfölt, a mustárt meg a citromlét és botmixerrel
krémesre kavarjuk. Ízlés szerint sóval, Cayenne-borssal fűszerezzük. A krémet csillagcsöves zsákba tesszük, a tojásokat megtöltjük és karikára vágott olajbogyóval, illetve tetszés szerint egyebekkel díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése