.

2014. december 12., péntek

Fűszeres narancsleves



                  
Hozzávalók: 4 narancs, 5 dkg mazsola, 2 evőkanál tejföl, 1 evőkanál étkezési keményítő, 2-3 evőkanál cukor, 1 teáskanál vaj, negyed mokkáskanálnyi őrölt fahéj, szegfűszeg, csipet só

    Három narancs levét kicsavarjuk, felöntjük vízzel. A megmaradt narancsot megmossuk, héját lereszeljük. A narancsléhez adjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a lereszelt héjat és felforraljuk.
  Az étkezési keményítőt a tejföllel, kevés levessel elkavarunk, majd a levesbe öntjük, és még egyet forralunk rajta. A megmaradt narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjük, felszeleteljük, a levesbe tesszük.  Ízlés szerint cukorral ízesítjük és beleszórjuk a mazsolát is. A forró leves tetejére tesszük a vajat, és tálkákba töltve fogyasztjuk.


   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése