.

2014. december 4., csütörtök

Rozmaringos ropogós keksz



                                                           
Hozzávalók: 40 dkg liszt, 12 dkg hideg vaj, 10 dkg száraz sajt, 1 dl hideg víz, 1 teáskanál szárított rozmaring, 1 púpos teáskanál só, 0,5 teáskanál őrölt bors, dekorsó

Elkészítése: A sajtot lereszeljük. Elvegyítjük a liszttel, a sóval, a borssal, a rozmaringgal. Hozzáadjuk a feldarabolt vajat, a vizet és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Fóliába csomagolva 1 órára hűtőbe tesszük. Késfok vastagságú lappá nyújtjuk, formával kivágjuk. Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk, tetejét dekorsóval megszórjuk és előmelegített 180 fokos sütőben pirosra sütjük.

Megj: Használjunk karakteresebb ízű sajtot, ízletesebb lesz a kekszünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése