.

2014. december 12., péntek

Narancsos sonkasaláta



   Hozzávalók: 20 dkg főtt, füstölt sonka, 2 narancs, 1 zellergyökér, 1 ecetes uborka, 2 evőkanál majonéz, 3 evőkanál tejföl, só, bors

   A zellert meghámozzuk és a sonkával együtt vékony szeletekre vágjuk. A zellert sós vízben 5 percet főzzük, majd leszűrjük. Az uborkát lereszeljük, a narancsot meghámozzuk, cikkekre szedjük és felszeleteljük. A zellert, a sonkát, az uborkát, a narancsot összekavarjuk. A megmaradt narancs felét kicsavarjuk. A majonézt a tejföllel, a narancslével elkavarjuk, sózzuk, borsozzuk.  Az öntetet a salátára öntjük, összeforgatjuk.Behűtve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése