Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál olaj, fél tasak sütőpor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg, fél mokkáskanál őrölt gyömbér, csipet só; a krémhez: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 3 narancs, 1 vaníliás cukor, 1,5 dl tejszínhab; a tetejére: 2,5 dl tejszínhab, csokoládéfigurák
A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat a cukorral, a sóval habosra verjük.Rászitáljuk
a sütőporral, kakaóval és fűszerekkel elvegyített lisztet, majd belekavarjuk az
olajat. A
masszát a formába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A
formában hagyjuk kihűlni. A
tehéntúrót a cukrokkal kikavarjuk. A narancsokat megmossuk, az egyiknek a héját
lereszeljük, és a krémbe kavarjuk. A
tejszínt kemény habbá verjük, belevegyítjük a túrókrémbe. A
narancsokat megpucoljuk, cikkekre bontjuk. Egyet félreteszünk a tetejére
díszíteni, a többit kifilézzük és felét a kettévágott lapon elosztjuk. Rásimítjuk
a túrókrém felét, rászórjuk a maradék narancsot, a krémmel befödjük és
ráborítjuk a lapot. Tejszínhabbal
vonjuk be a tortát. Tetejét kirakjuk a megmaradt narancscikkekkel,
csokifigurákkal díszítjük.
Megj: A tortához
édesített tejszínt használtam. Natúr tejszín esetében ízlés szerint még
édesítsük.
Igazán ünnepi :) kérhetek egy szelettel? :)
VálaszTörlésTiszta szívesen Millye! :)
TörlésNagyon szép! :)
VálaszTörlésKöszönöm Vanilin!
Törlés