.

2014. december 15., hétfő

Fűszeres narancstorta


Hozzávalók a tésztához: 4 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor, 3 evőkanál olaj, fél tasak sütőpor, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg, fél mokkáskanál őrölt gyömbér, csipet só; a krémhez: 25 dkg tehéntúró, 10 dkg porcukor, 3 narancs, 1 vaníliás cukor, 1,5 dl tejszínhab; a tetejére: 2,5 dl tejszínhab, csokoládéfigurák

  A tortaforma aljára sütőpapírt teszünk. A tojásokat a cukorral, a sóval habosra verjük.Rászitáljuk a sütőporral, kakaóval és fűszerekkel elvegyített lisztet, majd belekavarjuk az olajat. A masszát a formába öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A tehéntúrót a cukrokkal kikavarjuk. A narancsokat megmossuk, az egyiknek a héját lereszeljük, és a krémbe kavarjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, belevegyítjük a túrókrémbe. A narancsokat megpucoljuk, cikkekre bontjuk. Egyet félreteszünk a tetejére díszíteni, a többit kifilézzük és felét a kettévágott lapon elosztjuk. Rásimítjuk a túrókrém felét, rászórjuk a maradék narancsot, a krémmel befödjük és ráborítjuk a lapot. Tejszínhabbal vonjuk be a tortát. Tetejét kirakjuk a megmaradt narancscikkekkel, csokifigurákkal díszítjük.
     
  Megj: A tortához édesített tejszínt használtam. Natúr tejszín esetében ízlés szerint még édesítsük.                                                

4 megjegyzés: