Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 18 dkg
porcukor, 5 tojás, 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 1 tasak vaníliás cukor, 1
sütőpor, 1 kis üveg rumaroma; a tetejére: porcukor
Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöket a vaníliás
cukorral elkavarjuk, a rumaromával összeforgatjuk és állni hagyjuk. A tojások
fehérjét kemény habbá verjük. A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk,
hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját, a sütőporral elvegyített lisztet, a rumos
aszalványokat, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett
formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Végezzünk
tűpróbát. Kihűlés után porcukorral megszórjuk.
Nagyon sok klassz recepted van, örülök, hogy a blogodra találtam. :)
VálaszTörlésMennyi ideig kell sütni? Köszönöm
VálaszTörlés50 perc kb de sütőfüggő. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát és ha szükség még hagyni kell sülni.
VálaszTörlés50 perc kb de sütőfüggő. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát és ha szükség még hagyni kell sülni.
VálaszTörlés50 perc kb de sütőfüggő. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát és ha szükség még hagyni kell sülni.
VálaszTörlés