.

2014. december 4., csütörtök

Aszalt gyümölcsös kuglóf



                                                                     
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 18 dkg porcukor, 5 tojás, 20 dkg vegyes aszalt gyümölcs, 1 tasak vaníliás cukor, 1 sütőpor, 1 kis üveg rumaroma; a tetejére: porcukor

Elkészítése: Az aszalt gyümölcsöket a vaníliás cukorral elkavarjuk, a rumaromával összeforgatjuk és állni hagyjuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A puha vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk egyesével a tojássárgáját, a sütőporral elvegyített lisztet, a rumos aszalványokat, majd a tojáshabot is beleforgatjuk. Kivajazott, lisztezett formába simítjuk és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Végezzünk tűpróbát. Kihűlés után porcukorral megszórjuk.

5 megjegyzés:

  1. Nagyon sok klassz recepted van, örülök, hogy a blogodra találtam. :)

    VálaszTörlés
  2. Mennyi ideig kell sütni? Köszönöm

    VálaszTörlés
  3. 50 perc kb de sütőfüggő. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát és ha szükség még hagyni kell sülni.

    VálaszTörlés
  4. 50 perc kb de sütőfüggő. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát és ha szükség még hagyni kell sülni.

    VálaszTörlés
  5. 50 perc kb de sütőfüggő. Mielőtt kivennéd végezz tűpróbát és ha szükség még hagyni kell sülni.

    VálaszTörlés