2015. szeptember 7., hétfő
Csirkecsíkok szőlőmártással
Hozzávalók (4személyre): 60 dkg csirkemell, olaj, só, bors; a mártáshoz: 70 dkg szőlő, 2 evőkanál cukor, 3 dl vörösbor, 5 dkg vaj, 1 evőkanál étkezési keményítő, csipet só.
Elkészítése: A megmosott csirkemellet ujjnyi vastag csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. 2-2 csíkot összecsavarunk, fogvájóval a végein összetűzzük, majd olajon pirosra sütjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük. A cukrot világosra pirítjuk, hozzáadjuk a vajat, a sót és 2 dl vörösbort. Felfőzzük, hozzáadjuk a szőlőszemeket. Az étkezési keményítőt a maradék borral elvegyítjük, a mártást besűrítjük vele. A húsból a fogvájókat kivesszük, majd a szőlőmártással kínáljuk.
Címkék:
csirkemell,
húsétel,
szőlő,
vörösbor
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése