Hozzávalók (4személyre):
a palacsintához: 20 dkg
liszt, 3 dl tej, 2 tojás, 1 dl olaj, ásványvíz, csipet só;
a töltelékhez: 40
dkg póréhagyma, 40 dkg gomba, 30 dkg paradicsom, 1 vöröshagyma, 1 tojás, bazsalikom,
olaj, só, bors;
a tetejére: 2 dl tejföl, 10 dkg juhtúró, pirospaprika, só.
Elkészítése: A lisztet a sóval, a tojással meg a tejjel
simára kavarjuk, majd annyi ásványvízzel hígítjuk, hogy folyós tésztát kapjunk.
Belekavarjuk az olajat és serpenyőben palacsintákat sütünk. A gombát megmossuk,
felszeleteljük, a póréhagymát karikára, a vöröshagymát apróra vágjuk. A
paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. Olajon a
vöröshagymát, a pórét megpároljuk, hozzáadjuk a gombát. Sóval, borssal
ízesítjük, összefőzzük, majd a paradicsomot is hozzáadjuk, és addig
rotyogtatjuk, amíg a leve nagy része elfő. A tűzről levéve belekavarjuk a
tojást és ízlés szerinti apróra vágott bazsalikomot. A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel,
majd kivajazott formába tesszük. A tejfölt kevés sóval, a túróval, a pirospaprikával kikavarjuk, a
palacsintákra simítjuk, és előmelegített sütőben sütjük, amíg a teteje
megpirul.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése