Hozzávalók (4személyre): 8 csirkealsócomb, 10 dkg sajt, 1 fej
fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál ételízesítő, fél csokor
petrezselyemzöld, olaj, fehér bors, só.
Elkészítése: A combokra annyi vizet öntünk, amennyi
ellepi. Rászórjuk az ételízesítőt és födő alatt megpároljuk. Kevés olajat
forrósítunk, rászórjuk a lisztet, ráöntjük a csirke levét és sűrűre főzzük. A
sajtot lereszeljük, a szószba kavarjuk a zúzott fokhagymával együtt. Őrölt
borssal, sóval, apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük, végül a combokat is
beleforgatjuk. Főtt tésztát, sóban főtt krumplit kínálhatunk hozzá.
Megjegyzés: Használjunk minőségi sajtot, mely
biztos, hogy beleolvad a szószba, nem fog összecsomósodni. Száraz sajt helyett
egy kis tubus natúr krémsajtot is használhatunk.
Jóóóóó!!! Nekem is van ilyen, ill. hasonló receptem, a hangsúly a fokhagymaszószon van, lehet levesben főtt hússal is enni, sült vagy rántott csirkedarabokhoz is, párolt zöldségekhez is, egyaránt fölséges ebéd kerekedik.
VálaszTörléshttp://zsanuaria.blogspot.hu/2013/02/fokhagymaszosz-fuszeres.html
www.zsanuaria.blogspot.hu/2013/02/fokhagymaszosz-fuszeres.html
VálaszTörlésMegnéztem, nagyon jó a tied is. Tejjel, tejszínnel..nyami. Kifogom próbálni így is. Köszönöm :)
TörlésÉn is a tiedet !!!!
Törlés