2015. szeptember 3., csütörtök
Csomboros keksz
Hozzávalók (35 dkg kekszhez): 15 dkg finomliszt, 10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt, 10 dkg vaj, 1 tojássárgája, 0,5 dl tej, 1 teáskanál sütőpor, 1 púpozott teáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 szál csombor.
Elkészítése: A lisztet, a sót, a borsot, a sütőport és az apróra vágott csombort összevegyítjük. A vajat megolvasztjuk, és a lisztes keverékhez adjuk a tojássárgájával együtt. A tejet fokozatosan adva hozzá, sima, nem ragacsos tésztát gyúrunk. Fél cm vastagságú lappá nyújtjuk, formával kivágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben 180 fokon 10 perc alatt megsütjük.
Megjegyzés: Használhatunk szárított, morzsolt csombort is, erősebb aromája van, mint a friss csombornak. Tegyünk 1 bő evőkanállal a keksz tésztájába.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése