.

2015. szeptember 4., péntek

Szőlős pohárdesszert


 Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg szőlő, 25 dkg natúr krémsajt, 10 dkg zabpelyhes keksz, 5 dkg porcukor, 5 dkg dióbél, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé.


 Elkészítése: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a kekszet 4 darab kivételével összetörjük. Hozzáadjuk a darabosra vágott dióbelet, majd a poharak alján egyformán elosztjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromlevet, a citromhéjat és a krémsajttal csomómentesre kavarjuk. A kekszmorzsára szőlőt teszünk, rá egy adag krémet, majd újabb szőlő és krém következik. A desszert tetejét szőlőszemmel, keksszel, kevés dióval díszítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése