Hozzávalók (4 személyre): 30 dkg szőlő, 25 dkg natúr
krémsajt, 10 dkg zabpelyhes keksz, 5 dkg porcukor, 5 dkg dióbél, 2 dl tejszín,
1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál citromlé.
Elkészítése: A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a
kekszet 4 darab kivételével összetörjük. Hozzáadjuk a darabosra vágott
dióbelet, majd a poharak alján egyformán elosztjuk. A tejszínt kemény habbá
verjük a porcukorral. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a citromlevet, a
citromhéjat és a krémsajttal csomómentesre kavarjuk. A kekszmorzsára szőlőt
teszünk, rá egy adag krémet, majd újabb szőlő és krém következik. A desszert
tetejét szőlőszemmel, keksszel, kevés dióval díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése