Hozzávalók (4személyre):
a leveshez: 1 kg csirke, 2 sárgarépa, 1
petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 1 hagyma, 1 babérlevél, 2 cikk fokhagyma,
1 teáskanál szemes bors, só;
a mártáshoz: 3 szál zöldhagyma, 1 kis doboz
konzerv kukorica, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, olaj, petrezselyemzöld, fehér
bors, só.
Elkészítése: A leveshez a zöldséget megtisztítjuk, a
sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét nagyobb darabokra vágjuk, a
hagymát egészben hagyjuk. A csirkére vizet töltünk, beletesszük a zöldségeket,
a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a borsot, megsózzuk és készre főzzük. A
zöldhagymát felaprítjuk, a kukorica levét letöltjük, a csirkét kicsontozzuk,
húsát darabosra vágjuk. A megfőtt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét
gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Forró olajon a lisztet megpirítjuk, felöntjük a
tejjel és annyi levessel, hogy sűrű mártást kapjunk. Hozzáadjuk a zöldhagymát,
5 percet főzzük, majd a főtt zöldségeket, a kukoricát, a húst, a felaprított
petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összekavarjuk. Párolt
rizst kínálhatunk mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése