.

2015. szeptember 3., csütörtök

Zöldséges csirkeragu


 Hozzávalók (4személyre):
 a leveshez: 1 kg csirke, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 1 hagyma, 1 babérlevél, 2 cikk fokhagyma, 1 teáskanál szemes bors, só; 
 a mártáshoz: 3 szál zöldhagyma, 1 kis doboz konzerv kukorica, 2 dl tej, 2 evőkanál liszt, olaj, petrezselyemzöld, fehér bors, só. 


 Elkészítése: A leveshez a zöldséget megtisztítjuk, a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a karalábét nagyobb darabokra vágjuk, a hagymát egészben hagyjuk. A csirkére vizet töltünk, beletesszük a zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, a borsot, megsózzuk és készre főzzük. A zöldhagymát felaprítjuk, a kukorica levét letöltjük, a csirkét kicsontozzuk, húsát darabosra vágjuk. A megfőtt sárgarépát, petrezselyemgyökeret, karalábét gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Forró olajon a lisztet megpirítjuk, felöntjük a tejjel és annyi levessel, hogy sűrű mártást kapjunk. Hozzáadjuk a zöldhagymát, 5 percet főzzük, majd a főtt zöldségeket, a kukoricát, a húst, a felaprított petrezselyemzöldet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és összekavarjuk. Párolt rizst kínálhatunk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése