2015. augusztus 15., szombat
Paprikás-gombás csirkemellragu
Hozzávalók (4személyre): 70 dkg burgonya, 50 dkg csirkamellfilé, 30 dkg gomba, 4 szál zöldhagyma, 1 piros színű paprika, 4 dl zöldségalaplé, 3 evőkanál liszt, 2 cikk fokhagyma, 1 dl tejszín, petrezselyemzöld, olaj, só, fehér bors.
Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük. A hagymát fölaprítjuk, a gombát nagyobb darabokra vágjuk. A paprikát, a csirkemellet kockára vágjuk. Olajon a húst fehéredésig sütjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a a hagymát, a gombát, a paprikát és a zúzott fokhagymát. Összeforgatjuk, néhány perc alatt összesütjük, majd felöntjük a zöldséglével. 10 perc főzés után a tejszínben csomómentesen elkavarjuk a lisztet, és az ételt besűrítjük vele. Belekavarjuk a felaprított petrezselyemzöld felét. A főtt krumplit meghámozzuk, négybe vágjuk, megszórjuk petrezselyemzölddel. A raguval tálaljuk.
Címkék:
csirkemell,
gomba,
húsétel,
krumpli,
zöldség
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése