Hozzávalók: 80 dkg karfiol, 2 sárgarépa, 1 vöröshagyma, 2 dl tej, 1/2 rúd natúr krémsajt, 2 evőkanál vaj, 1 evőkanál liszt, fél mokkáskanál ételízesítő, só, fehér bors, szerecsendió; a galuskához: 50 dkg burgonya, 4 evőkanál liszt, 1 tojás, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.
Elkészítése: A burgonyára vizet öntünk és odatesszük
főni. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk,
hosszúkás csíkokra vágjuk és a karfiollal együtt sós vízben majdnem puhára főzzük. A
levet felfogva leszűrjük. A hagymát apróra vágjuk, a vajon megfuttatjuk. Rászórjuk
a lisztet, megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel, 1-2 dl főzővízzel és néhány
percig főzzük. Belekavarjuk a krémsajtot, ételízesítővel, sóval, borssal,
szerecsendióval fűszerezzük. A
zöldségeket a mártással összeforgatjuk. A leszűrt burgonyát meghámozzuk,
lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az apróra vágott
petrezselyemzöldet. Sóval, borssal ízesítjük, összegyúrjuk és galuskákat
formázunk. Lobogó sós vízben kifőzzük, majd kevés olajon mindkét oldalát
pirosra sütjük. A raguval tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése