Hozzávalók (17 darabhoz): a tésztához: 25 dkg liszt, 12 dkg vaj, 8
dkg cukor, 1 tojássárgája, 1 mokkáskanál reszelt citromhéj, 2 evőkanál tej, fél
mokkáskanál szalakálé, csipet só; a vaníliakrémhez: 4 dl tej, 3 evőkanál cukor,
2 tasak vaníliás cukor, 3 evőkanál liszt, 2 tojássárgája; tetejére: 4 nektarin.
Elkészítése: A vajat a cukorral, a citromhéjjal, a
tojássárgájával kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sót, a tejben elkavart
szalakálét és nem ragacsos tésztát gyúrunk. 17 golyóra osztjuk, kosárformába
nyomkodjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Melegen kiborítjuk a formából, hagyjuk kihűlni. 0,5 dl tejjel a lisztet simára kavarjuk, hozzáadva a
tojássárgáját is. A megmaradt tejet a cukorral, a vaníliás cukorral
megmelegítjük, folytonosan kavargatva belecsorgatjuk a tojásos- lisztes
keveréket, sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. A kosárkákat megtöltjük a vaníliás
krémmel és kirakjuk a vékony cikkekre vágott nektarinnal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése