.

2015. augusztus 9., vasárnap

Cseresznyés-mandulás reszelt


Hozzávalók (22x22 cm-es tepsihez): 70 dkg cseresznye, 25dkg+2 evőkanál liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál mandulapehely, 2 evőkanál vanília ízű pudingpor, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, csipet só.


Elkészítése: A cseresznyét kimagozzuk, összekavarjuk a pudingporral, és alacsony tűzön néhány pillanat alatt besűrítjük. A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral, a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat és tésztát gyúrunk. A tészta háromnegyedét a tepsibe nyomkodjuk, a maradékhoz gyúrunk még 2 evőkanál lisztet. A cseresznyét a tésztára simítjuk, ráreszeljük a félretett tésztát és megszórjuk a mandulával. Előmelegített 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kockára vágjuk, és megszórjuk porcukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése