Hozzávalók (22x22 cm-es tepsihez): 70 dkg cseresznye, 25dkg+2 evőkanál
liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg barna cukor, 2 tojássárgája, 2 evőkanál
mandulapehely, 2 evőkanál vanília ízű pudingpor, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál
sütőpor, csipet só.
Elkészítése: A cseresznyét kimagozzuk, összekavarjuk
a pudingporral, és alacsony tűzön néhány pillanat alatt besűrítjük. A lisztet
elvegyítjük a sóval, a sütőporral, a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a
vajat és tésztát gyúrunk. A tészta háromnegyedét a tepsibe nyomkodjuk, a
maradékhoz gyúrunk még 2 evőkanál lisztet. A cseresznyét a tésztára simítjuk,
ráreszeljük a félretett tésztát és megszórjuk a mandulával. Előmelegített 180
fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Miután kihűlt, kockára vágjuk, és megszórjuk
porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése