Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 30 dkg cseresznye, 10
dkg cukor, 10 dkg babapiskóta, 2 dl tejszín, 1 tasak vaníliás cukor, csokoládés
szórócukor.
Elkészítése: A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, a
tejszínt erős habbá verjük. A túrót összetörjük, kikavarjuk a cukrokkal, a
tejszínhabbal, majd összeforgatjuk a cseresznyével. Egy levesszűrőbe fóliát terítünk,
beleöntjük a túrókrémet. A tetejét kirakjuk babapiskótával, majd néhány órára
hidegbe tesszük. Tálra borítjuk, a fóliát lehúzzuk róla, megszórjuk
szórócukorral és szeleteljük.
Megjegyzés: Ha a túró nedves, lágy állagú, oldjunk
fel egy kis tasak zselatint a felfogott cseresznyelébe és adjuk a krémhez.
Nagyon tetszik, szerintem más gyümölccsel is működik biztos? Zselatint annyira nem szeretem használni !
VálaszTörlésIgen Éva, más gyümölccsel is mehet. Én házi tehéntúrót szoktam venni, az tömbbe van, lehet szeletelni, így nem kellett bele zselatin. Köszönöm!
Törlés