Hozzávalók (4üveghez): 1,5 kg sárgabarack, 1 kisebb ananász, 25
dkg cukor, fél mokkáskanál őrölt kardamom, fél mokkáskanál citromsav.
Elkészítése: A barackot megmossuk, kimagozzuk,
négybe vágjuk. Az ananászt megtisztítjuk, belsejét kis darabokra vágjuk. A
barackot az ananásszal 15-20 percet főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, a
citromsavat. Néhány perc főzés után a kardamommal ízesítjük, és tiszta üvegekbe
töltjük. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés: Használhatunk a lekvárhoz ananász
kompótot is. Ebben az esetben a levét töltsük le, a gyümölcsöt meg adjuk a
barackhoz. A citromsav segít a lekvár színét megőrizni, de aki idegenkedik tőle
ki is hagyhatja.
Isteni lehet ez az ízkombináció! <3
VálaszTörlésTényleg fincsi :) <3
Törlés