.

2015. augusztus 8., szombat

Ananászos sárgabarackdzsem


 Hozzávalók (4üveghez): 1,5 kg sárgabarack, 1 kisebb ananász, 25 dkg cukor, fél mokkáskanál őrölt kardamom, fél mokkáskanál citromsav.

 Elkészítése: A barackot megmossuk, kimagozzuk, négybe vágjuk. Az ananászt megtisztítjuk, belsejét kis darabokra vágjuk. A barackot az ananásszal 15-20 percet főzzük, majd hozzáadjuk a cukrot, a citromsavat. Néhány perc főzés után a kardamommal ízesítjük, és tiszta üvegekbe töltjük. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.


 Megjegyzés: Használhatunk a lekvárhoz ananász kompótot is. Ebben az esetben a levét töltsük le, a gyümölcsöt meg adjuk a barackhoz. A citromsav segít a lekvár színét megőrizni, de aki idegenkedik tőle ki is hagyhatja. 

2 megjegyzés: