Hozzávalók (35x25cm-es tepsihez): a tésztához: 30 dkg liszt, 18 dkg cukor,
2 tojás, 2 dl tej, 1,5 dl olaj, 1 tasak sütőpor, 1
evőkanál kakaó, csipet só; a töltelékhez: 50 dkg orda, 10 dkg cukor, 1 tojás, maréknyi
mazsola, 1 tasak vaníliás cukor, 1 citrom lereszelt héja; a tepsi kikenéséhez: kevés vaj és liszt; a
tetejére: porcukor.
Elkészítése: Az ordát villával összetörjük,
hozzáadjuk a felvert tojást, a cukrokat, a mazsolát, a citromhéjat és jól
kikavarjuk. A tojásfehérjét a sóval, a cukorral kemény habbá verjük. Egyesével
belekeverjük a tojássárgáját, majd az olajat is beledolgozzuk. A lisztet a
kakaóval, a sütőporral elvegyítjük és a tejjel felváltva a habhoz kavarjuk. A
tepsit kikenjük vajjal, megszórjuk liszttel, a tésztát belesimítjuk. Tetejére
kanalazzuk az ordás krémet és előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Végezzünk tűpróbát! Miután kihűlt kockára vágjuk, és tetejére porcukrot
szórunk.
Megjegyzés: Ezzel az eljárással orda helyett
tehéntúróból is elkészíthető a sütemény.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése