Hozzávalók (33x23 cm-es tepsihez): a tésztához:20 dkg liszt, 10 dkg cukor,
3 tojás, 1 dl olaj, 2 dl tej, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; a krémhez: 80 dkg
cseresznye, 15 dkg porcukor, 7 dl joghurt, 2 dl tejszín, 1 tasak zselatin
(10g), 0,5 dl cseresznyelé.
Elkészítése: A cseresznyét kimagozzuk, szűrőbe
tesszük, a levét felfogjuk. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, a sóval,
beledolgozzuk az olajat. A lisztbe vegyítjük a sütőport, majd a tejjel
felváltva a tojásos masszába kavarjuk. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát
és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 0,5 dl
cseresznyelébe öntjük a zselatint, amikor megduzzadt felmelegítjük, és simára
kavarjuk a joghurttal meg a porcukorral. A tejszínt habbá verjük, a joghurtos
krémbe kavarjuk, majd a gyümölcsöt is beleforgatjuk. A lapra simítjuk a krémet
és hagyjuk teljesen megdermedni. Kockára vágva kínáljuk.
De jó nyári kocka!
VálaszTörlésJó üdítő, köszönöm! :)
Törlés