.

2015. augusztus 8., szombat

Krémes cseresznyés kocka


Hozzávalók (33x23 cm-es tepsihez): a tésztához:20 dkg liszt, 10 dkg cukor, 3 tojás, 1 dl olaj, 2 dl tej, 1 teáskanál sütőpor, csipet só; a krémhez: 80 dkg cseresznye, 15 dkg porcukor, 7 dl joghurt, 2 dl tejszín, 1 tasak zselatin (10g), 0,5 dl cseresznyelé.


Elkészítése: A cseresznyét kimagozzuk, szűrőbe tesszük, a levét felfogjuk. A tojásokat habosra kavarjuk a cukorral, a sóval, beledolgozzuk az olajat. A lisztbe vegyítjük a sütőport, majd a tejjel felváltva a tojásos masszába kavarjuk. Sütőpapíros tepsibe simítjuk a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni. 0,5 dl cseresznyelébe öntjük a zselatint, amikor megduzzadt felmelegítjük, és simára kavarjuk a joghurttal meg a porcukorral. A tejszínt habbá verjük, a joghurtos krémbe kavarjuk, majd a gyümölcsöt is beleforgatjuk. A lapra simítjuk a krémet és hagyjuk teljesen megdermedni. Kockára vágva kínáljuk.

2 megjegyzés: