.

2015. augusztus 12., szerda

Sárgabarackos máglyarakás


 Hozzávalók: 40 dkg sárgabarack, 30 dkg kalács, 10 dkg barna cukor, 6 dkg vaj, 3 tojás, 2 dl tej, 2 tasak vaníliás cukor, 1 teáskanál őrölt fahéj.


 Elkészítése: A barackot kimagozzuk, a kalácsot kockára vágjuk, a fahéjat a cukorral összevegyítjük. 4 dkg vajat megolvasztunk, rátesszük a kalácsot, a fahéjas cukor felével megszórjuk és összesütjük. A tojásokat a vaníliás cukorral és a maradék fahéjas cukorral habosra verjük, belekavarjuk a tejet. A maradék vajjal egy kisebb tepsit kikenünk, a kalácsot beletesszük és a tojásos keveréket rátöltjük. Tetejét kirakjuk a sárgabarackkal és előmelegített sütőben megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése