Hozzávalók: 40 dkg sárgabarack, 30 dkg kalács, 10
dkg barna cukor, 6 dkg vaj, 3 tojás, 2 dl tej, 2 tasak vaníliás cukor, 1
teáskanál őrölt fahéj.
Elkészítése: A barackot kimagozzuk, a kalácsot
kockára vágjuk, a fahéjat a cukorral összevegyítjük. 4 dkg vajat megolvasztunk,
rátesszük a kalácsot, a fahéjas cukor felével megszórjuk és összesütjük. A
tojásokat a vaníliás cukorral és a maradék fahéjas cukorral habosra verjük,
belekavarjuk a tejet. A maradék vajjal egy kisebb tepsit kikenünk, a kalácsot
beletesszük és a tojásos keveréket rátöltjük. Tetejét kirakjuk a sárgabarackkal
és előmelegített sütőben megsütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése