Hozzávalók (4személyre): 50 dkg csirkemáj, 1 csésze rizs, 2
paradicsom, 1 piros húsú paprika, 1 hagyma, 1 petrezselyemgyökér, 1 sárgarépa,
zöldpetrezselyem, olaj, só, bors.
Elkészítése: A májat megtisztítjuk, megmossuk,
olajon pirosra sütjük, megsózzuk, borsozzuk. A zöldségeket megtisztítjuk, a
hagymát apróra, a paprikát meg a paradicsomot kockára vágjuk, a petrezselyemgyökeret és a sárgarépát lereszeljük. Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk,
hozzáadjuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, összesütjük. Beletesszük a paprikát,
a paradicsomot, a megmosott rizset. Sóval, borssal fűszerezzük, néhány percig
együtt sütögetjük, majd vizet öntve rá puhára pároljuk. Apróra vágott
petrezselyemzöldet kavarunk bele és a sült májjal kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése