.

2015. augusztus 10., hétfő

Töltött paradicsom


Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 10 dkg sajt, 4 paradicsom, 1 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 dl tej, 1 teáskanál vaj, 1 kis csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál cukor, olívaolaj, só, bors.

Elkészítése: A sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összetörjük, kikavarjuk a vajjal és a tejjel. Borssal ízesítjük, és ha szükséges sóval is. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet meg a sajt háromnegyedét és kikavarjuk. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, a kivájt belsejüket és a vöröshagymát felkockázzuk. Kevés olívaolajon a hagymát üvegesre pároljuk, belekavarjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a paradicsomkockákat és 1 dl vizet. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral. 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A paradicsomban összegyűlt levet kiöntjük, belül megsózzuk és megtöltjük a krumplival. A paradicsommártást tűzálló tálba öntjük, belehelyezzük a paradicsomokat, tetejüket megszórjuk a maradék reszelt sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirosodni kezd.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése