Hozzávalók: 40 dkg krumpli, 10 dkg sajt, 4
paradicsom, 1 vöröshagyma, 3 cikk fokhagyma, 1 dl tej, 1 teáskanál vaj, 1 kis
csokor petrezselyemzöld, 1 mokkáskanál cukor, olívaolaj, só, bors.
Elkészítése: A sajtot lereszeljük, a
petrezselyemzöldet felaprítjuk. A krumplit meghámozzuk, kockára vágjuk, sós
vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összetörjük, kikavarjuk a vajjal és a tejjel. Borssal ízesítjük, és ha szükséges sóval is. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet meg a
sajt háromnegyedét és kikavarjuk. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, a
kivájt belsejüket és a vöröshagymát felkockázzuk. Kevés olívaolajon a hagymát
üvegesre pároljuk, belekavarjuk a zúzott fokhagymát. Hozzáadjuk a
paradicsomkockákat és 1 dl vizet. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral. 10 percig főzzük, majd botmixerrel pürésítjük. A paradicsomban összegyűlt levet kiöntjük,
belül megsózzuk és megtöltjük a krumplival. A paradicsommártást tűzálló tálba
öntjük, belehelyezzük a paradicsomokat, tetejüket megszórjuk a maradék reszelt
sajttal és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje pirosodni kezd.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése