2016. január 11., hétfő
Édesburgonyakrémleves vörös lencsével
Laktató, egészséges, ízletes leves. Mivel a gyerekeim szívesebben fogyasztják a leveseket krémlevesként, inkább így készítem, de természetesen darabosan is lehet hagyni.
Hozzávalók: 25 dkg édesburgonya, 15 dkg vörös lencse, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, olaj, fél mokkáskanál őrölt kömény, fehér bors, só.
Elkészítése: Az édesburgonyát, a hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Kevés olajon a hagymát meg a répát megdinszteljük. Hozzáadjuk az édesburgonyát, a vöröslencsét és feltöltjük annyi vízzel, hogy bőven lepje el. Sóval, fehér borssal, köménnyel ízesítjük, és puhára főzzük. Belezúzzuk a fokhagymát, egy csésze vizet adunk hozzá és krémesre turmixoljuk. Hagyjuk még egyett lobbanni, ha szükség utána ízesítünk. Pirított kenyérkockát kínálunk hozzá.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése