.

2016. január 11., hétfő

Édesburgonyakrémleves vörös lencsével


 Laktató, egészséges, ízletes leves. Mivel a gyerekeim szívesebben fogyasztják a leveseket krémlevesként, inkább így készítem, de természetesen darabosan is lehet hagyni.

 Hozzávalók: 25 dkg édesburgonya, 15 dkg vörös lencse, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, olaj, fél mokkáskanál őrölt kömény, fehér bors, só.

 Elkészítése: Az édesburgonyát, a hagymát, a sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. Kevés olajon a hagymát meg a répát megdinszteljük. Hozzáadjuk az édesburgonyát, a vöröslencsét és feltöltjük annyi vízzel, hogy bőven lepje el. Sóval, fehér borssal, köménnyel ízesítjük, és puhára főzzük. Belezúzzuk a fokhagymát, egy csésze vizet adunk hozzá és krémesre turmixoljuk. Hagyjuk még egyett lobbanni, ha szükség utána ízesítünk. Pirított kenyérkockát kínálunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése