2016. január 14., csütörtök
Lencsekrémleves
Most hús nélkül készítettem, de ha hússal szeretnénk, füstölt kolbászt vagy füstölt oldalast főzzünk bele. Tetejére meg szórjunk reszelt sajtot.
Hozzávalók (4személyre): 30 dkg lencse, 2 krumpli, 1,5 dl tejföl, 1 vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 3 cikk fokhagyma, 1 teáskanál pirospaprika, 1 babérlevél, tárkonyecet, olaj, só; a tálaláshoz: füstölt sajt.
Elkészítése: A lencsét este bő vízbe áztatjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a krumplit felkockázzuk. A megtisztított gyökérzöldségeket nagyobb darabra vágjuk. Olajon a hagymát megfuttatjuk, hozzáadjuk a fokhagymát és a pirospaprikát. Beleöntjük a lencsét, hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet és feltöltjük vízzel. Sóval ízesítjük, födő alatt puhára főzzük. Ekkor a babérlevelet kivesszük, és a levest botmixerrel krémesítjük. Szükség szerint vízzel hígítjuk, majd újraforraljuk, és belekavarjuk a tejfölt. A kész levest ízlés szerint tárkonyecettel savanyítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése