.

2016. január 7., csütörtök

Krumplifánk

 Egyszerűen elkészíthető, laktató fánk. Fogyaszthatjuk főfogásként is leves után. Kívül ropogós, belül puha, igazán finom.

 Hozzávalók (4személyre): 1 kg krumpli, 10 dkg liszt, 2 tojás, 2,5 dkg vaj, 2,5 dl víz, 2 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt bors, ½ mokkáskanál őrölt szerecsendió, a sütéshez:olaj.


 Elkészítése: A vizet felforraljuk a vajjal, a sóval, a borssal meg a szerecsendióval, beleöntjük a lisztet és állandóan kevergetjük, amíg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve beledolgozzuk az egyik tojást. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, lereszeljük. Levét jól kicsavarjuk, a tésztába tesszük. Hozzáadjuk a megmaradt tojást, alaposan összekeverjük. 10 percig hagyjuk pihenni, majd bő, forró olajba evőkanállal fánkokat szaggatunk, és közepes lángon pirosra sütjük. Reszelt sajtot, tzatzikit kínálhatunk hozzá.

2 megjegyzés: