.

2015. október 21., szerda

Rakott krumpli hússal, lestyánnal


 Hozzávalók (4személyre): 70 dkg krumpli, 25 dkg csirkemell, 10 dkg juhtúró, 4 tojás, 1 vöröshagyma, 2 evőkanál tejföl, 1 teáskanál mustár, 1 teáskanál vaj, 1 kis kötés lestyán, olaj, só, bors.

 Elkészítése: Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a mustárt, a tejfölt, az apróra vágott lestyánt, a juhtúrót és összedolgozzuk. A tojásokat villával felverjük, a hagymás krémhez kavarjuk, majd sóval és borssal ízesítjük. A csirkemellet kockára vágjuk, a krumplit megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. Vajjal kikent sütőtálba rakjuk a krumpli felét, ráöntjük a tojás egy részét, a húskockákat ráhelyezzük, kevés sót és borsot szórunk rá. Egy adag tojásos masszát simítunk rá, majd kirakjuk a maradék krumplival, és leöntjük a megmaradt tojással. Előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg a villát beleszúrva érezzük, hogy puha a krumpli.


 Megjegyzés: Főtt krumplival, sült hússal is elkészíthetjük a fenti ételt. Ebben az esetben kevesebbet kell hagyni sűlni.

2 megjegyzés:

  1. Sok szeretettel kívánok egészségben, sikerekben gazdag, békés, boldog új évet Neked és kedves családodnak! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönöm! Nektek is békés, boldog új évet és minden jót kívánok! :)

      Törlés