.

2015. október 19., hétfő

Zellerkrémleves zsemlegombóccal


 Erősen idegenkedtem attól, hogy csak zellerből levest főzzek, de meglepődve tapasztaltam, hogy a gyermekeim is jó étvággyal bekanalazták...ha tudták volna ..de nem tudták :)

 Hozzávalók (4személyre): 50 dkg zeller, 20 dkg burgonya, 2 dl tejszín, zellerzöld, só, bors; 
a zsemlemorzsához:1 zsemle (8dkg), 1 tojás, 0,75 dl tej, 2 teáskanál liszt, 1 mokkáskanál vaj, só.

 Elkészítése: A zellert megtisztítjuk, kockára vágjuk. Vizet töltünk rá amennyi ellepi bőven és félpuhára főzzük. A krumplit feldaraboljuk, a zellerhez adjuk, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a zöldség megpuhult botmixerrel ízesítjük és tetszés szerint vízzel felengedjük. A zsemlét darabokra szakítjuk, ráöntjük a tejet, majd villával vagy késes aprítóval pépesítjük. Belekavarjuk a puha vajat, a tojássárgáját. Csipet sót szórunk rá és hozzáadjuk a lisztet, majd a felvert tojáshabot is belekeverjük. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk és a lobogó levesbe főzzük. A tejszínt a levesbe öntjük és apróra vágott zellerzöldet szórunk a tetejére.

Megjegyzés: Ha úgy látjuk, hogy hígabb a zsemlegombóc masszája, egy kevés lisztet tehetünk hozzá, vagy egy teáskanálnyi zsemlemorzsát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése