Hozzávalók (34x24cm-es tepsihez): a tésztához: 35
dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1 tojássárgája, 1 citrom lereszelt
héja, ½ tasak sütőpor, csipet só; a krémhez: 15 dkg cukor, 10 dkg vaj, 8 dl
tej, 2 tasak vanília ízű pudingpor, 1 teáskanál vanília kivonat; a tetejére: 70
dkg vegyes szőlő, 5 dl szőlőlé, 2 tasak átlátszó tortazselé (2x8g).
Elkészítése: A lisztet a sütőporral, a sóval, a
cukorral, a citromhéjjal elkavarjuk. Hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a
vajat és sima tésztát gyúrunk. Fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük, majd a tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben
megsütjük. 7 dl tejet a cukorral odateszünk melegedni. A pudingport elkavarjuk
a megmaradt tejjel, majd hozzáöntve a forró tejhez, kavargatva sűrűre főzzük.
Kikavarjuk a vajjal, majd a vanília kivonatot is hozzáadjuk. A krémet a
tésztalapra simítjuk, tetejét kirakjuk a megmosott és leszemezett szőlővel. A
tortazselét a tasakon lévő utasítás szerint feloldjuk, és a süteményre öntjük.
Miután teljesen kihűlt szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése