Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg káposzta, 10 dkg
füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 sárgarépa, 1 hagyma, 1 evőkanál liszt, 1
teáskanál pirospaprika, csombor, kapor, ecet, só, bors.
Elkészítése: A káposztát a külső leveleitől megtisztítjuk, vékonyan felszeleteljük. A sárgarépát megtisztítjuk, lereszeljük, a hagymát apróra vágjuk. A szalonnát fölszeleteljük, kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük. A zsíron megfuttatjuk a hagymát és a répát, megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a káposztát, és összeforgatjuk. Megszórjuk a liszttel, csombort, kaprot teszünk bele és felöntjük vízzel. Megsózzuk, borsozzuk, puhára főzzük. Végül hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot és néhány percet főzzük együtt. Ízlés szerint ecettel savanyítjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése