.

2015. október 19., hétfő

Zöldséges spagettilepény


 Hozzávalók (4személyre): 30 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, piros és zöld színű paprika, hagyma, kukorica), 15 dkg spagetti, 2 tojás, 2 dl tej, 1 evőkanál liszt, petrezselyemzöld, olaj, só, bors.


 Elkészítése: A spagettit sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A zöldséget megtisztítjuk, szükség szerint felaprítjuk, olajon összeforgatjuk, majd kevés vizet adva hozzá puhára pároljuk. Sóval fűszerezzük, megszórjuk a liszttel, beleöntjük a tejet és sűrűre főzzük. Borssal ízesítjük, megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, hozzáadjuk a felvert tojásokat, majd összeforgatjuk a spagettivel. Forró serpenyőbe kevés olajat öntünk, teszünk bele a masszából, elsimítjuk és mindkét oldalán pirosra sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése