Hozzávalók (4személyre): 40 dkg csirkeaprólék, 20
dkg brokkoli, 2 paradicsom, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 szelet zeller,
1 szelet karalábé, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, olaj, só, bors,
petrezselyemzöld, majoranna; a reszelthez: 10 dkg liszt, 1 tojás, csipet só.
Elkészítése: A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert, a karalábét meg a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A paradicsomot forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, húsát apróra vágjuk. Az aprólékot megmossuk, ha szükséges feldaraboljuk, a brokkolit rózsáira szedjük. Olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a húst és a zöldségeket. Együtt pirítjuk, amíg a hús kifehéredik, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a brokkolit. Sóval, borssal ízesítjük, feltöltjük vízzel és félkészre főzzük. A lisztet a sóval és a tojással összegyúrjuk, hogy kemény tésztát kapjunk, majd lereszeljük. A levesbe főzzük a paradicsomkockákkal együtt, majd apróra vágott zöldfűszerrel megszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése